About me

Niels Doevendans

Ik ben Niels Doevendans, het brein achter en oprichter van Freakzilla’s. Al ruim 15 jaar ben ik actief in de krachtsport, maar net als iedereen die begint in de sport, de eerste paar jaar op recreatief gebied.

Na mijn verhuizing in 2005, van Amsterdam naar Zaandam, kwam ik te trainen in een echte hardcore sportschool waar allemaal wedstrijdfoto’s van atleten hingen. Geïnspireerd door deze foto’s leek het mij wel een keer leuk om dat ook te gaan doen en zodoende heb ik besloten serieus aan de slag te gaan. Drie jaar later, in 2008, stond ik dan ook echt op mijn eerste bodybuilding wedstrijd en was de liefde voor het podium geboren. In 2009 en 2010 volgden nog twee wedstrijden, maar de passie heb ik halverwege 2010 op een laag pitje moeten zetten, omdat er privé een groot aantal dingen stonden te gebeuren.

Ik werd vader van een prachtige zoon, maar tegelijkertijd zijn de moeder en ik uit elkaar gegaan. De liefde voor de sport kon ik niet loslaten en ik begon mede atleten te helpen het beste uit zichzelf te halen. Het ging niet alleen over voeding, maar ook over hoe zij beter en met meer resultaat konden gaan trainen. Tijdens deze drukke jaren als alleenstaande vader heb ik in 2013 toch nog een keer het podium betreden, vooral om te kijken of de liefde voor het podium nog niet verloren was gegaan. Dit avontuur deed ik samen met een atleet die nu nog steeds deel uitmaakt van het Team Freakzilla’s.

Wat begon als hobby, is uitgegroeid tot een serieuze onderneming met meer dan veertig wedstrijdatleten en meer dan honderd geholpen cliënten. Het gaat bij Freakzilla’s niet alleen om wedstrijden, maar om het beste uit jezelf willen halen. Atleet of recreatief sporter, iedereen kan bij mij terecht voor hulp.